Lapte
Lapte Bătut
Iaurt
Sana
Chefir
Smântână
Brânză de vaci
Mozzarella
Unt
Produse "Góbé"
Produse 100% Naturale - lactis.ro
De ce?
n condiţii normale n tractul digestiv se găsesc aproximativ 400 de tipuri de bacterii. Aceste microorganisme mpiedică dezvoltarea bacteriilor patogene, sintetizează vitamine, stimulează sistemul imun şi sinteza de globuline, contribuind la menţinerea unui sistem digestiv sănătos. Echilibrul intestinal poate fi nsă perturbat de numeroşi factori: infecţii, stres, medicamente (antibiotice). După tratamente ndelungate cu antibiotice se distrug nu numai bacteriile patogene dar şi o parte din flora autohtonă. n aceste condiţii aportul de probiotice ajută la reconstituirea echilibrului intestinal.

Probioticele au fost descrise ca: preparate sau produse viabile de microorganisme n număr definit şi suficient, care pot modifica flora (prin implantare sau colonizare) ntr-un compartiment al organismului gazdă asupra căruia exercită un efect benefic. Cele mai folosite bacterii probiotice n industria alimentară sunt lactobacilii. Aceste bacterii sunt capabile de a transforma glucidele - inclusiv lactoza - dar şi alte hidrocarbonaţi n acid lactic. Acesta conferă un gust acru caracteristic produselor respective (produse fermentate iaurt) deoarece scade pH-ul prin acesta mpiedicnd dezvoltarea microorganismelor patogene n tractul digestiv. Bacteriile probiotice cele mai des folosite n industria alimentară sunt din genurile Bacillus şi Bifidobacterium cum sunt: Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium bifidum, Streptococcus termophilus, Lactococcus lactis.

Lactis