Informatii nutritionale
|
per 100 g
|
Grasimi -
|
82 g
|
din care acizi grasi saturati
|
-
|
Glucide
|
0,4 g
|
din care zaharuri
|
0,4 g
|
Proteine
|
1,2 g
|
Sare (pe baza de Na)
|
-
|
Calciu
|
-
|
Val. energetică
|
738 Kcal (3088 KJ)
|
Untut este fabricat din smântână pasteurizată provenită din lapte de vacă. Pentru fermentarea smântânii se utilizează culturi de bacterii lactice selecţionate specifice: Lactococcus lactis subsp. Cremoris, Lactococcus lactis subsp. Lactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. Cremoris şi Lactococcus lactis subsp. Diacetylactis.
Informaţii nutritive pe 100 g:
Apă + substanţă uscată negrasă 20 %, din care substanţă uscată negrasă, 1,2 %